Ik luister om je te begrijpen

Ik luister om je te begrijpen

Dag, ik ben Karin Kerkhof

Op jouw weg van rouw ben ik even je reisgenoot. Ik ben een professionele coach voor mensen die worstelen met rouw en verlies. Ik voel me zeer betrokken bij dit thema. Want als het leven mij iets heeft geleerd, dan is het wel de eenzaamheid van verdriet en rouw. Ik heb de bij het CPION geregistreerde opleiding tot rouwbegeleider en verliesconsulent  gevolgd en ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Ik help

Ik help mensen die bereid zijn hun verdriet aan te kijken. Mensen die de eerste stap willen zetten om door te gaan met het leven. Rouwen is hard werken. Ik help je een soms ondraaglijke last te dragen. Zodat je verder kunt met je dagelijks leven.

Wat is een goede coach?

Ik kan me voorstellen dat je deze vraag hebt voordat je een coach in de arm neemt. Daarom ga ik er hieronder kort op in.

Is de coach geweest waar jouw verdriet zit?

In Nederland noemen veel mensen zich coach, maar zijn ze dat ook echt? Wanneer je op zoek bent naar een coach is het belangrijk te weten wat een goede coach is. En of het de juiste coach is voor jou. Professioneel coachen is een serieus beroep. Een goede coach weet op een positieve en vriendelijke manier bij de kern, de essentie te komen. Een coachingsgesprek voldoet aan allerlei voorwaarden. Daar hoort een gedegen opleiding bij. En, last but not least, een coach heeft zelf veel levenservaring. Heb je bijvoorbeeld als coach ooit zelf een vergelijkbare situatie meegemaakt? Ik vind dat ik vooral daar van nut kan zijn waar ikzelf geweest ben.

Vijf vragen die je moet stellen voordat je een coach inschakelt:

  • heeft de coach een CPION-erkende opleiding tot rouwbegeleider afgerond?
  • heeft de coach voldoende werkervaring en tevreden klanten?
  • doet de coach aan intervisie/supervisie en volgt de coach erkende bijscholing?
  • heeft de coach ervaring binnen jouw vakgebied of met het probleem waarmee je rondloopt? 
  • is de coach aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)?

Van betekenis zijn in het leven van een ander

Je kunt niet zeggen “Ik wil jouw verhaal leren kennen, maar je krijgt niets van mij te horen.” Met mijn rugzak vol ervaringen kan ik als coach van betekenis zijn in het leven van een ander. Op heel veel terreinen.

Mijn verhaal: “Ik heb het uitgeschreeuwd”

Ik werd ziek. Zo ontzettend ziek. Het was levensbedreigend. Drie maanden lag ik in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Ik had geen benul meer van de wereld om mij heen. En daar in het UMCG, daar ging ik langzaam dood. Letterlijk. Ik kon niks meer. Stel je voor, ik zag door het ziekenhuisraam de stad buiten maar kon haar niet meer bereiken. Ik voelde me ontzettend alleen. Vreselijk!

Je moet het op zo’n moment alleen doen. Maar ik wilde het niet meer alleen doen. Daar heb ik het uitgeschreeuwd: “Wie helpt mij?” Een ingrijpende operatie redde uiteindelijk mijn leven.

Ook als het lot voor je beslist ben je wendbaarder dan je denkt. Zelfs met een ondraaglijke last. Dat heb ik ten diepste ervaren. Dat je zo dicht bij het kwijtraken van het leven bent. Het leven dat je zo lief hebt. Ik heb het geluk dat ik het heb overleefd.

Vanuit mijn eigen persoonlijke en professionele achtergrond heb ik mij daarom gespecialiseerd in het begeleiden van rouwprocessen. De betekenis van mijn leven ligt nu in het verschil dat ik maak in het leven van een ander.

Als verdriet op bezoek komt

Ik ben er voor jou. En luister naar je om je te begrijpen. Want het is een helende ervaring als mensen werkelijk naar je luisteren. Je zien en erkennen. Zo gaan we samen op pad. De verbinding die er tussen ons ontstaat maakt het mogelijk om stil te staan bij jouw verlies. Om het aan te zien. Waar dat helpt, breng ik mijn eigen verlies- en herstelervaringen in. Bij mij krijg je ruimte voor jezelf en jouw verhaal. Ik ben als een huis onderweg om te schuilen.

Wat zeggen anderen over mij?

Hier lees je letterlijk wat anderen zeggen over mij. Ik kan vanwege de privacy alleen voornamen vermelden, zoals je vast zult begrijpen:

Jij schept een sfeer van vertrouwen. Je luistert goed en denkt goed mee. Aan je reacties merk ik dat je weet waarover je het hebt. Je bent eerlijk en betrokken. Ook het feit dat je zelf al veel hebt meegemaakt zal daaraan meewerken. Je hebt zelf al veel doorvoeld en weet daarom hoe het kan voelen voor een ander. Dat vind ik heel erg belangrijk en waardevol.

Linda

Lieve Karin, Jij vindt de weg naar alle delen en je humor is echt te gek.

Daphne

Lieve Karin, als jij er helemaal kunt zijn, gebeurt het. Dan breng je de omgeving in beweging met een lach en een traan! Volop in het leven.

Martine

Jij bent in staat om mij bij mijn verlangen te brengen en het vervolgens daarbij te laten, waarmee je mij aan het werk zet om het zelf te vervullen."

Jan

Ik wil je nogmaals bedanken voor je tijd en de gesprekken. Hierdoor heb ik wel mijn keuze kunnen maken, misschien nog wel meer dat ik achter mijn keuze sta.

Esther

Lieve Karin, dank je wel voor jouw warme hart. Jouw zachte hart heeft me erg geraakt en inspireert me.

Ann

Een oceaan van tranen en liefde, creativiteit, humor, gekkigheid en kracht. Een oceaan om in te schuilen, nooit alleen te hoeven zijn (Racoon). Dank voor je openheid en vertrouwen. 

Ciska

Ik voel de verbinding tussen ons. Alles mag gezegd en gevoeld worden bij jou. En ik merk ook liefde, zo ontroerend.” 

Grieta

Karin, jij bent in staat om persoonlijk contact aan te gaan met mensen die in de rouw zijn of daarmee te maken hebben en heel kwetsbaar zijn. Jouw compassie is voelbaar voor de ander.

Grieta

Karin is een performer, zelfverzekerd en gepassioneerd. Verder is ze grondig, precies en heeft ze een stoere kant.

Remi

Wat hebben we tranen laten stromen van het huilen, maar ook van het lachen, dank je wel. 

Jeanette

Lieve Karin, je hebt een tas vol kwaliteiten gedragen door liefde.

Jeanette