Lezingen en workshops

Interactief kennisdelen

Voor verschillende doelgroepen geef ik lezingen over het omgaan met verlies en rouw. Of het nu gaat om werk of privésituaties of op school.

Het komt overal voor

Rouw en verlies komen overal voor. Het houdt zich niet aan grenzen van privé of werk. We rouwen bij verlies door de dood. We rouwen ook bij het verlies van gezondheid, door scheiding, verlies van werk (je bent wat je doet) of verlies van een droom, toekomstperspectief, een (niet-erkende) relatie of niet-erkende rouw bij verliezen zoals ongewenste kinderloosheid.

Diepe verslagenheid. Hoe ga je ermee om?

Als je ineens in je omgeving wordt geconfronteerd met groot verdriet, hoe ga je daar dan mee om? Verlies is divers en de wijze van rouw is bij iedereen anders. Hoe maak je ethische dilemma’s bespreekbaar?

Maatwerk afgestemd op jouw vraag

Wil je je niet laten overspoelen door wat er gebeurt? Meer kennis van en inzicht in dit thema helpt iedereen die ermee te maken krijgt. In mijn lezingen en workshops maak je kennis met hoe je kunt omgaan met verlies, verdriet en rouw in jouw directe omgeving. Mijn lezingen zijn altijd maatwerk.

Iedere lezing is uniek. Mijn doel is om een passende lezing te geven, afgestemd op de vraag. Daarom spreken we het tarief dat ik hanteer voor een lezing in onderling overleg af. In een vrijblijvend gesprek bespreek ik graag jouw wensen en geef ik aan wat de mogelijkheden en kosten zijn.

Overzicht diensten Weg van Rouw

De kracht van de dialoog

Dit is een lichtvoetige, avontuurlijke en diepgaande manier van werken. Het is ideaal voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen.

Hier lees je wanneer deze methode uitkomst biedt.

 

Steun bij verlies

Hoe ga je om met groot verdriet? Wanneer emoties je overspoelen is het soms moeilijk te blijven staan. Deze coaching helpt je aan nieuw evenwicht.

Hier lees je wanneer deze methode uitkomst biedt.

Familiedynamiek

Welke dynamiek speelt er in jouw familie? Krijg zicht op de kracht en kwetsbaarheid van familiebetrekkingen en de invloed van opeenvolgende generaties op jouw leven. 

Hier lees je wanneer deze methode uitkomst biedt.

Begeleiding rondom thema verlies en rouw in een rouwgroep

Het delen van ervaringen, gedachten en gevoelens kan helend werken.

Meer over deelnemen aan een rouwgroep.