Begeleiding in een rouwgroep

Een rouwgroep: je staat niet alleen

Het delen van ervaringen, gedachten en gevoelens kan helend werken.

Troost en kracht

Het delen van je ervaring en daar met anderen bij stilstaan biedt vaak troost. In gesprek zijn met mensen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt, kan je kracht geven.

Een voorzichtige stap

De eerste stap zetten naar een rouwgroep kan heel moeilijk zijn. Misschien helpt het je als je weet wat een rouwgroep voor je kan betekenen. Een rouwgroep helpt je bij:

  • praten over een ingrijpend verlies in je leven;
  • het verwerken door de ontmoeting met mensen die ongeveer hetzelfde meemaken als jij;
  • weer vaste grond onder je voeten te voelen, zodat je weer op weg kunt;
  • je leven weer op te pakken na het overlijden van een dierbare;
  • het spreken over het omgaan met grote vragen die ontstaan door verdriet en gemis.

Lotgenoten zijn waardevol

Soms geheel onverwacht en soms na een moeilijke tijd verlies je je partner, je kind, je naaste. Wat blijft is de leegte. Hoe verder?

Rouw is heel persoonlijk en voor iedereen anders. En toch, het delen van verhalen met lotgenoten biedt steun en troost. Naar elkaar luisteren. Over die ingrijpende verandering in je leven. Over het heftige verdriet, de onrust en over mooie herinneringen. Het gesprek aan te gaan over jouw verlies kan je helpen weer de toekomst aan te kijken. Troost zoeken en troost bieden aan lotgenoten. Lotgenoten die als geen ander begrijpen waar je het over hebt.

Ik begeleid de rouwgroep samen met een collega. Heb je vragen of wil je weten of een rouwgroep jou kan helpen? Bel gerust.

Overzicht diensten Weg van Rouw

De kracht van de dialoog

Dit is een lichtvoetige, avontuurlijke en diepgaande manier van werken. Het is ideaal voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen.

Hier lees je wanneer deze methode uitkomst biedt.

 

Steun bij verlies

Hoe ga je om met groot verdriet? Wanneer emoties je overspoelen is het soms moeilijk te blijven staan. Deze coaching helpt je aan nieuw evenwicht.

Hier lees je wanneer deze methode uitkomst biedt.

Familiedynamiek

Welke dynamiek speelt er in jouw familie? Krijg zicht op de kracht en kwetsbaarheid van familiebetrekkingen en de invloed van opeenvolgende generaties op jouw leven. 

Hier lees je wanneer deze methode uitkomst biedt.

Lezingen en workshops over omgaan met verlies en rouw

Voor verschillende doelgroepen geef ik lezingen over het omgaan met verlies en rouw. Ik bied maatwerk. Of het nu gaat om werk of privésituaties of op school.

Meer over lezing over omgaan met verlies en rouw.