Steun bij verlies

Balanceren

Hoe ga je om met groot verdriet? Wanneer emoties je overspoelen is het soms moeilijk te blijven staan. Deze coaching helpt je aan nieuw evenwicht.

Individuele begeleiding rondom het thema verlies en de rouw die daarbij hoort

Wanneer is dit geschikt? Hier vind je enkele voorbeelden:

  • Je loopt vast in het proces van afscheid nemen;
  • Je weet niet meer hoe je verder moet;
  • Je voelt je onbegrepen, niet gehoord, gezien of gesteund. Je wilt graag iemand die je de weg wijst in wat je doormaakt;
  • Mensen om je heen vinden dat jouw rouwen nu toch wel lang genoeg geduurd heeft;
  • Je ervaart een enorme pijn van verlies door het overlijden van jouw dierbare;
  • Je hebt last van langdurige (fysieke) klachten, somberheid, depressie, relatieproblemen en je valt uit op school of in het werk;
  • Mannen en vrouwen gaan vaak anders om met verdriet en rouw. Zo kunnen er soms spanningen en conflicten ontstaan binnen je relatie. Je raakt allebei gefrustreerd omdat de ander je manier van omgaan met je verdriet niet begrijpt.

Blokkades en veerkracht

Ieder mens heeft in potentie de veerkracht om zijn weg van rouw te doorlopen. Jong verlies kan de rouw in het hier en nu blokkeren. Maar hulpbronnen zijn in en rondom ieder mens aanwezig. Ook bij jou. Rouw heeft getuigen nodig. Mensen die aanwezig willen zijn en je willen ontmoeten in jouw verlies. Ik ben je getuige.

Luisteren naar verdriet

We hebben vaak niet geleerd hoe te rouwen. Hoe moet je omgaan met groot verdriet? Hoe blijf je overeind in de tsunami aan emoties?. Ieder verhaal van rouw draagt ook een verhaal van liefde en vreugde in zich. Want verdriet heeft te maken met verbondenheid. Ik luister naar je verdriet. Ik help je te leven met je verlies.

Hier lees je hoe ons eerste contact eruitziet.

Overige diensten Weg van Rouw

De kracht van de dialoog

Dit is een lichtvoetige, avontuurlijke en diepgaande manier van werken. Het is ideaal voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen.

Hier lees je wanneer deze methode uitkomst biedt.

 

Familiedynamiek

Welke dynamiek speelt er in jouw familie? Krijg zicht op de kracht en kwetsbaarheid van familiebetrekkingen en de invloed van opeenvolgende generaties op jouw leven. 

Hier lees je wanneer deze methode uitkomst biedt.

Lezingen en workshops over omgaan met verlies en rouw

Voor verschillende doelgroepen geef ik lezingen over het omgaan met verlies en rouw. Ik bied maatwerk. Of het nu gaat om werk of privésituaties of op school.

Meer over lezing over omgaan met verlies en rouw.

Begeleiding rondom thema verlies en rouw in een rouwgroep

Het delen van ervaringen, gedachten en gevoelens kan helend werken.

Meer over deelnemen aan een rouwgroep.